Pittige Kip Aka-togarashi In Zoetzure Saus Met Geblancheerde



Algemeen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Maaltijdgang: Hoofdgerecht /
Soort keuken: Japanse keuken
Techniek:
Aantal personen: 4 personen

Ingredienten:
500 gr. Kipfilet, in handzame blokjes gesneden
1 Groene ui, niet al te groot, in fijne ringen gesneden
1 Groene Ui in stukjes
1 Rode Zoete Puntpaprika in stukjes
1½ EL Rijstazijn(bijv. Kome Su van Uchibori)
½ EL Rijstazijn
6 EL Bruine Basterdsuiker
6 EL Zoete Sojasaus
1 EL Japanse Sojasaus (Kikoman)
1 mespunt Five Spices
1 vleugje Kaneel
1 teentje Knoflook, fijngesnipperd
1 cm Gember, fijngesnipperd

Voorbereiding:
Snij de kipfilet in handzame stukjes. Snij de paprika en 1 ui in stukjes. Snipper de knoflook en de gember fijn en zet klaar. Snij de spitskool in kwarten en snij de kool in dunne reepjes. Spoel desnoods nog even met koud water en zet klaar. Doe wat koud water in een schaal en meng daar meng daar ½ EL Rijstazijn doorheen. Snij de andere ui in dunne ringen en leg die in het azijnwater en laat 30 minuten staan. Zet een pan op met voldoende water voor de rijst (met zout naar smaak). Zet ook

Bereidingswijze:
Haal de kip uit de koeling en laat op temperatuur komen. Als het water voor de rijst kookt, doe het in het water en kook volgens de verpakking gaar. Meng in een schaal 2 EL sojasaus, 1 EL Kikoman, 2 EL suiker en 2 sachets Miso met de garde goed door elkaar. Als suiker is opgelost, meng dan de sesamzaadjes erdoor en zet apart voor spitskool.

In een pan doe je dan 4 EL sojasaus, 4 EL bruine basterdsuiker, 1½ EL Rijstazijn, fijngehakte gedroogde rode pepers, five spices en snufje kaneel bij elkaar en zet op een laag vuur. Roer door en als de suiker is opgelost, het vuur uitdoen. Apart zetten voor de kip.

Zet een wok op het vuur en doe daar de arachideolie in. Laat heet worden. Doe de stukjes kipfilet op een schaal en doe de maïzena in een zeef. Sla tegen de zeef om de maïzena over de kip te strooien. Stop halverwege en roer de kip om. Vervolg met het restant van de maïzena. Als de olie heet is, de kip dichtschroeien op een matig vuur. Na de eerste aanzet even omscheppen zodat alles dichtgeschroeid is. Doe, als de kip bruin begint te worden de ui en de paprika erbij en roer goed om. Na 1 minuut gevolgd door de knoflook en gember. Blijf dan goed doorroeren.

Schep de kip uit de wok op een bord en dek af met aluminiumfolie. Droog de pan uit met een stuk keukenpapier. Ondertussen zal de rijst klaar zijn en laat je deze, na het afgieten, in de pan uitdampen. Het water voor de spitskool kookt dan ook wel en doe de gesneden spitskool in de pan met kokend water. Giet na 1 minuut de kool af en spoel in een vergiet met koud water, zodat het de `bite` houdt. Laat uitlekken.

Doe de kip terug in de wok en verhit op een gemiddelde warmte. Giet de zoetzure saus over de kip en roer om, zodat de kip geheel bedekt is. Laat iets inkoken, ondertussen af en toe roeren. Doe na 2 minuten de uitgelekte uienringen bij de kip en roer even door. Doe de spitskool in een schaal in de magnetron en verhit 30 seconden. Haal de schaal uit de magnetron en giet de Goma Ae-dressing over de spitskool. Als de saus van de kip langzaam borrelt is het gerecht klaar. En kan het worden geserveerd met dampende witte rijst.

Oma's Oliebollen
Duitse keuken


Oliebollen Met Gekarameliseerd Fruit.
Nederlandse keuken


Klassieke Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (tutti-fruttibollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen Volgens Christian Steevens
Nederlandse keuken


Oliebollen (amandelbollen)
Nederlandse keuken


Mijn Vaders Oliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen (abrikozenbollen)
Nederlandse keuken


Oliebollen.
Nederlandse keuken


Oliebollen
Kinderkeuken keuken


Zoete En Hartige Oliebolletjes
Nederlandse keuken


Oliebollen (appel-gember)
Nederlandse keuken


Champagne Met Een Tropische Oliebol
Nederlandse keuken


Oliebollen (ananas-appelbollen)
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oudjaars Huzarensalade
Nederlandse keuken


Appel-gemberoliebollen
Nederlandse keuken


Oliebollen Van Mijn Vader
Nederlandse keuken


Oliebollen
Nederlandse keuken


©2014 Receptenboek.com - Email : info@receptenboek.com - Laatste update: 30-04-2024